BLOGG

Høsttanker fra en fersk forfatter.

Fredag, 14.10.16.
Drømmevokterkake fra lanseringsfesten

Høsten er en selsom tid. Den farger skogene gylne og himmelen grå, bringer kveld før man er vant til dagen og gjør det nesten umulig å forlate en lun seng i morgenmørket. Den bringer med seg travle timer i skole og arbeidsliv, og stunder hvor man bare vil sitte i en myk sofa med noe varmt i koppen og glemme verden utenfor. Luften føles brått annerledes; den er rå og skarp mot hud og hals, bærer med seg duften av liv som ebber ut og går til ro. Samtidig er det forventning å spore; glede over fargene, skyggene og luktene.

Jeg er veldig glad i høsten. Glad i å kle meg i kåpe og støvler og i å ha det godt og kaldt om natten når jeg skal sove. Glad i løvet som kastes i luften av lykkelige barn og lysene som tent i dunkle stuer. Stemningen på denne tiden er perfekt for en som vil skrive om det selsomme, det mystiske, det spenningsfylte og dramatiske – perfekt for meg.


Denne høsten er ekstra spesiell. Nå er jeg utgitt forfatter. To uker har gått siden lanseringen av Drømmevokteren, og det begynner så smått å gå opp for meg at boka er der ute i verden og blir lest, både av kjente og ukjente. Lanseringsfesten var fabelaktig, med mange gjester og veldig fin stemning. Forlaget har skrevet noen fine ord og lagt ut bilder her.

Siden lanseringen har jeg vært innom noen bokhandler og reklamert for boka (noe som er lurt når man ikke er utgitt på et av de største forlagene), oppdaget at flere bibliotek både fjern og nær har fått Drømmevokteren i sitt sortiment og fått noen første tilbakemeldinger. Responsen så langt har vært veldig positiv; det gjør godt for en spent forfatterdebutant.

Jeg mistenker at tiden frem til jul vil fly raskt av sted, med sine korte dager, Halloween-feiring, juleforberedelser og alt sammen. Det er fristende å lene seg tilbake og la tiden gjøre sin greie, men jeg skal ikke hvile på mine ferske laurbær. Følg meg på instagram, twitter og facebook for å få med deg mine forfatter-spire-sprell. Neste sprell ut er en liten konkurranse med en unik premie. God høst!Velkommen til min lille bloggside. Her kommer jeg til å fortelle om bokprosjekter, skriveprosesser, inspirasjonskilder, ideer, overraskelser og nyheter som angår skriveriene mine.

Ønsker du å motta påminnelse om nye blogginnlegg?

Send mail til: Ellenfossum@gmail.com