BLOGG
Hvorfor fantasy?
Fredag, 11.03.16.

Hvorfor skriver jeg fantasy (eller fantastisk litteratur, som det også heter på norsk)? Det finnes så mange populære, spennende og viktige sjangere – så hvorfor denne relativt smale sjangeren som for mange er for merkelig og grensebrytende til at de klarer å forholde seg til den? De færreste jeg kjenner ville plukket opp en fantasybok som førstevalg. Historiske romaner, krim, drama og lettleste feel-good-bøker slår ofte mer an, i hvert fall blant voksne lesere. Jeg skriver ikke utelukkende for barn og ungdom, eller for voksne – jeg skriver for de som liker å lese. Så hvorfor fantasy?

Eventyrene har fulgt meg siden jeg var ganske liten; fra de tidligste årene med mamma som leste Asbjørnsen & Moe, Grimm og H. C. Andersen på sengen, til leting etter skatter som Narnia-serien til C.S. Lewis og Maria Gripes mystiske fortellinger på biblioteket. Fra pappa (som jobbet på Elkjøp) tok med spill som «the Legend of Zelda – a link to the past» og «Altered Beast», til min gamer-bror som spilte Warcraft på vår første PC. Fra utkledning med bestevenninnen på loftet, til hjemmelagede, fantasy-inspirerte klær på ungdomsskolen. Fra uendelige timer med tegning, skriverier og drømmer, ofte akkompagnert av den mest eventyrlige og stemningsfulle musikk som finnes. Det finnes ingen sjanger jeg har større kompetanse på, ingen litterær verden som inspirerer meg mer.

Fantasy-universet er et sted hvor grenser og begrensninger ikke eksisterer, hvor man har frihet til å være hva man vil – og hvor mange av oss henter håp og mot til å møte den virkelige verden.  

Derfor.

 Velkommen til min lille bloggside. Her kommer jeg til å fortelle om bokprosjekter, skriveprosesser, inspirasjonskilder, ideer, overraskelser og nyheter som angår skriveriene mine.

Ønsker du å motta påminnelse om nye blogginnlegg?

Send mail til: Ellenfossum@gmail.com