BLOGG

Kjærlighetseventyr.

Fredag, 13.05.16.

Det var en gang en ung forfatterspire. Hun bar på mange tanker, drømmer og bekymringer, slik som unge mennesker flest. Livet for en på 15 er ikke alltid så lett. Likevel hadde hun et ganske så godt liv. Mange jevnaldrende rundt henne hadde ikke funnet sin plass; de hadde ikke vokst helt inn i seg selv enda. Men den unge jenta var ganske så trygg i seg selv. Hun hadde interesser som få andre hadde, hørte på musikk ingen jevnaldrende hadde hørt om, sydde sine egne klær, fikk tegningene sine utstilt på skolen, leste dikt av Tolkien under aulasamlinger og satt gjerne i fred og drømte seg bort i sin egen verden. Andres meninger og kritikk var ikke så viktig for henne.

Det eneste hun virkelig savnet, var en sjelevenn – den ene som hun kunne dele alt med, være nær, elske og drømme seg bort med. Et ungt hjerte rommer mye lengsel.
Når det var på tide med arbeidsuke på ungdomsskolen, fikk den unge jenta være med sin grandonkel på jobb. Han jobbet blant annet med å lage annonser i lokalavisa, så det meste av uka fulgte hun med på hvordan avisa ble laget, både hvordan saker ble skrevet, korrekturlesing, layout og mye mer. Jentas hovedoppgave ble å skrive en novelle og illustrere den, så den kunne publiseres i avisa.

Omtrent på samme tid var det en ung gutt som drømte om mange av de samme tingene som den unge jenta. Han gikk på den samme skolen, bodde ikke så langt unna henne heller, og de hadde noen felles bekjente – men de hadde aldri snakket med hverandre før. Han var glad i fantasy, var opptatt av naturen og elsket å skrive – slik som henne. Når han så bilde av henne i lokalavisa, leste historien hun hadde skrevet og så dragen hun hadde tegnet, så våknet noe i ham. Først var det kanskje en slags indignasjon, over at noen andre som skrev fantasy hadde fått plass i avisa. Så la han merke til henne på skolen. Han så henne danse på talentiaden, la merke til henne når hun satt for seg selv og tegnet, fulgte med når hun skravlet og lo med vennene sine – og sakte, men sikkert, mistet han hjertet sitt til henne.

En dag i mai, etter en gymtime, en uke før nasjonaldagen, så kom den unge gutten bort til den unge jenta. Han så i bakken det meste av tiden, stillferdig og usikker, men han fikk spurt henne om hun var interessert i å lese noe av det han hadde skrevet. Han spurte også om hun hadde noe han kunne lese, og om de kanskje kunne gi hverandre råd om skriving og fantasy. Det ville jenta gjerne. Med sommerfugler i magen tok hun imot fortellingene hans, leste dem, likte dem, og delte sine egne fortellinger med ham.

I løpet av sommeren vokste det frem et dypt vennskap, og de to begynte å skrive sammen. Når over 150 sider av en fantasy-bok var skrevet og sommeren var på hell, ble de kjærester. Så begynte det virkelige eventyret.

***

Nå, i mai, så er det 17 år siden de to eventyrelskende forfatterspirene fant sammen. De ble voksne sammen, studerte, jobbet, giftet seg, fikk to barn og levde lykkelig alle sine dager.

Omtrent sånn var det, og er det fortsatt. Den unge jenta var meg, den unge gutten min sjelevenn, og vi har vårt hjem i hverandre. Eventyr kan bli til virkelighet. Det er ikke mange som finner den store kjærligheten når de er 16 år gamle, og det takket være skriveglede og Hortens lokalavis, Gjengangeren. Nå skal det nevnes at «lykkelig alle sine dager» ikke må tas bokstavelig. Slik er det tross alt ikke i virkeligheten, heldigvis! Vi mennesker er ikke i stand til å være lykkelige hele tiden. Vi trenger hele spekteret, med glede og sorg, latter og tårer, ømhet og sinne. Lykken er ikke å være lykkelig hele tiden – den er å ha en sjelevenn som kjenner dine lengsler og hemmelige drømmer, som holder hardt rundt deg når verden er utålelig mørk, og som ler av de samme tingene. Det er det virkelige livets kjærlighetseventyr.

  • Ellen E. Fossum


Velkommen til min lille bloggside. Her kommer jeg til å fortelle om bokprosjekter, skriveprosesser, inspirasjonskilder, ideer, overraskelser og nyheter som angår skriveriene mine.

Ønsker du å motta påminnelse om nye blogginnlegg?

Send mail til: Ellenfossum@gmail.com