BLOGG

Bloggutfordring

Fredag, 16.09.16.

Fantasy- og krimforfatter (og medforfatter på Liv forlag) Anniken Haga har delt en utfordring på bloggen sin.

I disse dager er jeg veldig spent fordi Drømmevokteren straks er klar, og fordi det blir lanseringsfest 30. september (link på forsiden). Når man er så rastløs at man knapt kan sitte i ro, er det egentlig veldig greit å gjøre noe litt annerledes. Jeg tar utfordringen! Og jeg har valgt å ta hele i en jafs siden jeg bare poster en gang i uka.

1. Hva er din yndlingssjanger å lese? + 2. Hva er din yndlingssjanger å skrive?

Min yndlingssanger, både å lese og skrive, er fantasy (overraskelse! *kremt*). Denne forfatteren har en spesiell plass i hjertet for fantasy, som de fleste antagelig har fått med seg. Jeg har skrevet litt om dette her:
Hvorfor fantasy?
Eventyr, fantasy-sjangerens tidløse stamfar
På godt og (v)ondt


3. Fortell om den første teksten du skrev - hva handlet den om/hvor lang var den?

Den første teksten jeg skrev som var lenger enn en novelle (og som jeg husker godt), var de første 150 sidene av en roman som jeg skrev sammen med kjæresten min (som er mannen min i dag). Vi var 16 år. Den handler om et menneske, en mørkalv og en skogsalv som må samarbeide for å komme seg bort fra et slags asyl hvor en virkelig grim herre forsker på forskjellige vesener. De avskyr hverandre, og spesielt mørkalven passer dårlig inn i den umake trioen. Etter at de har flyktet, må de holde sammen for å overleve, og etter hvert utvikler det seg en slags lojalitet dem i mellom (etter en del uheldige hendelser med avhugde fingre, frostbitt, depresjon, osv.).


4. Hva jobber du med nå? - sjanger/målgruppe/hvor langt har du kommet?

Akkurat nå jobber jeg med en fantasyroman for ung voksen/voksen med foreløpig tittel «Rumerion». Den handler om forfølgelsen av et minoritetsfolk, utenforskap, selvforakt, kjærlighet, seksualitet, musikk og magi.
Rumerion er en musiker med et sjeldent – og magisk – talent. Livet hans i den fredelige, isolerte fjellbyen Nurn er godt, men han er rastløs og ulykkelig. En rekke hendelser fører ham til Vindøy, et samfunn som er veldig annerledes fra det han er vant med. Det brygger opp til krig på øya, og i senter av det hele står den kyniske Rettsmesteren, den mystiske, utenlandske krigeren Isai og de magidyrkende Lucunerne.
Manuset er snart ferdigskrevet og klart til redigering.


5. Fortell om dine skriverutiner.

Jeg kan skrive hvor som helst og når som helst, så lenge jeg får tid og relativ ro. Musikk på ørene, te i koppen, laptop på bordet eller i fanget, og så er det bare å skrive i vei. Med familieliv og hverdagsting blir det sjelden så mye skrivetid som jeg ønsker, men jeg lever egentlig ganske så godt med den friheten og den tiden jeg har til rådighet. Jeg skriver aller best sent på kvelden, gjerne mens det regner eller snør ute.


6. Har du blitt utgitt? I så tilfelle, fortell om dine utgivelser.

Min første utgivelse er rett rundt hjørnet! Drømmevokteren har egen side på nettsiden, og er kort fortalt en portal-fantasy for ungdom og voksne som liker småmørke, spennende historier med mye dybde og mystikk. Følg Orian i hans søken etter svar – på hvem han er, hva han kan og hvorfor hjemlandet står ovenfor en krise av intergalaktiske proporsjoner.


7. Hva er dine fremtidsdrømmer når det kommer til skriving?

Hvis jeg når det punktet i fremtiden at jeg faktisk tjener litt på dette (nok til å kunne bruke masse tid på skrivingen med god samvittighet), så blir jeg meget lykkelig. Jeg vil underholde leserne, bringe tårer og latter, vekke tanker om viktige ting, gi andre et fristed i min verden. Det er drømmen. Får jeg dette til, har jeg oppnådd mye i livet, synes jeg.

 

 Velkommen til min lille bloggside. Her kommer jeg til å fortelle om bokprosjekter, skriveprosesser, inspirasjonskilder, ideer, overraskelser og nyheter som angår skriveriene mine.

Ønsker du å motta påminnelse om nye blogginnlegg?

Send mail til: Ellenfossum@gmail.com