BLOGG

Tid.

Torsdag, 17.03.16.

Dette med tid er merkelig.  Tid er et abstrakt, omdiskutert og mystisk begrep. Det finnes et enormt hav av materiale som tar for seg tid, innen både religion, filosofi og vitenskap. Folk flest anser tid som noe som er i konstant bevegelse og som man ikke kan kontrollere eller bevege seg fritt gjennom. Vi er bundet til tidens strøm. Samtidig er oppfattelsen av tid relativ, utfra hvor vi er, hva vi gjør og hvordan vi opplever ting. Det sies at tiden flyr når man har det bra, og det er ikke så banalt som det høres ut.

For mitt vedkommende, virker det som om tiden stadig setter opp farten. Førstkommende mandag har enda et år gått siden jeg ble født. Som drømmende, skriveglad 15-åring, var jeg sikker på at jeg kunne utgi bok innen jeg var 20 år. Så ble jeg 20, var midt i studier og bryllupsplaner, og tenkte at jeg garantert ville sende inn bok til forlag innen jeg var 25. Så ble jeg 25, fikk barn, så 27 og fikk et barn til, så blunket jeg, og så var jeg plutselig forbi 30. Omtrent sånn kjennes det ut, i alle fall. En stor del av meg er fortsatt den 15-åringen som hadde slike storslåtte planer om å ha kontroll over tiden. Det er nesten litt vanskelig å vedkjenne at jeg blir 33 på mandag – og at jeg en gang midt på sommeren er en tredjedel av 100.

Drømmevokteren handler om tid. Den handler om tid som er mistet, tid som er gitt, tid som er i ferd med å renne ut – og om reise i tid. Det å kunne reise i tid, er en drøm jeg er overbevist om at er minst like gammel som drømmen om å fly. Hvor mange av oss har vel ikke ønsket å skru tiden tilbake på et eller annet tidspunkt, om enn bare ørlite grann? For å stanse noe som ikke burde ha skjedd, for å gjøre noe godt igjen – for å si noen viktige ord til noen, før de ble borte for alltid.

Nå er det tid for påske. Tid for ferie og familie, for påskeegg og hyttekos – og for noen av oss, en tid for å reflektere over det som har vært, og over våren og livet som kommer.

 Velkommen til min lille bloggside. Her kommer jeg til å fortelle om bokprosjekter, skriveprosesser, inspirasjonskilder, ideer, overraskelser og nyheter som angår skriveriene mine.

Ønsker du å motta påminnelse om nye blogginnlegg?

Send mail til: Ellenfossum@gmail.com