BLOGG
Om å møte det ukjente.
Fredag, 19.02.16.
Elah
"Elah"

Februar måned. Vått, grått, stille. Akkurat nå, i denne tiden, er det litt vanskelig å forestille seg at en av fortellingene mine skal utgis. Høsten er en annen verden, på andre siden av en vår og en sommer – og jeg er her, nå, i en årstid med sludd og mørke, fuktige klær og forkjølelser. Min utålmodige side synes det er litt frustrerende, samtidig som det er godt å møte det ukjente med små skritt av gangen. Bok skal redigeres ferdig, språkvaskes, korrekturleses og brekkes, omslag designes og lages, endelig produkt trykkes – og lanseres.

At en av mine største drømmer er i ferd med å realiseres, vil nok gå ordentlig opp for meg om ikke så lenge. Kanskje når våren farger skogen oppe i gata lysegrønn og hvit, med innslag av blått. Kanskje når vi ikke tar på annet enn sandaler og en genser når vi går ut døra om morgenen. Eller kanskje når kalenderen viser at det bare er et par uker igjen av sommerferien. Egentlig burde det vel ha blitt mer virkelig for meg når sjefen på det lokale biblioteket sa at jeg kanskje kunne få plass på høstprogrammet. Eller når en journalist i lokalavisa spurte når boka kommer ut.

Men det er noe med det å møte det som er nytt, det å gå inn i ukjent terreng – spesielt når det er noe som betyr så ubegripelig mye, på et veldig personlig nivå. Når jeg har boka i hendene, tror jeg at jeg vil kjenne en skrekkblandet fryd. Skrekk, fordi det er overveldende og skummelt å få sitt arbeid veiet og målt av andre. Fordi å dele boka mi med verden, er å gi verden en del av min sjel – en del av det innerste, som har vært skjult så lenge. Fryd, fordi jeg endelig har nådd et stort mål. Og fordi det ikke er noe annet jeg ønsker mer enn å dele dette med deg.

 

 
Velkommen til min lille bloggside. Her kommer jeg til å fortelle om bokprosjekter, skriveprosesser, inspirasjonskilder, ideer, overraskelser og nyheter som angår skriveriene mine.

Ønsker du å motta påminnelse om nye blogginnlegg?

Send mail til: Ellenfossum@gmail.com