BLOGG

En drøm.

Fredag, 01.07.16.

Tankene går hele tiden; det er sjelden jeg kobler helt av. Ikke engang i søvnen er det ro å finne, for jeg drømmer de merkeligste ting nesten hver natt. Noen ganger våkner jeg mer sliten enn da jeg la meg, fordi jeg har vært mer opprømt, rasende, redd, lykkelig og aktiv i drømmeverdenen enn jeg var på dagtid.

Min første utgivelse kunne ikke hatt en mer passende tittel enn «Drømmevokteren». Det begynte en lys sommernatt i Øst-Finnmark, et sted på grensen til Finland og Russland. Dette er en plass med dedikerte og modige mennesker, evige vidder og mektige kyster, trolske skoger og viktige historier – og med et hav av inspirasjon for en uforbederlig drømmer. Klokken viste to om natten da jeg våknet, fra en drøm som var så levende og sterk at jeg ikke fant ro igjen. Jeg gikk opp til vår lille stue mens husbonden og vår da ettårige datter sov søtt, fant frem en av de gamle kladdebøkene som jeg fikk gratis på Blindern en gang i tiden, og skrev tjue sider i lyset fra midnattssolen. Det var mitt første møte med Orian, en fortapt sjel med en lang reise og en umulig oppgave foran seg. Som med alle mine historier, har jeg en dyptgående følelse av at Drømmevokteren ikke tilhører meg. Det er en fortelling jeg har blitt gitt, som jeg har fått æren av å formidle. Det er en drøm fra en annen verden som jeg har gjort til min egen.

Det er nesten syv år siden den natten på Hesseng, nesten så langt nordøst som man kommer i Norge. Det er fem år siden vi sa farvel til viddene, til våre venner i Sør-Varanger, til glitrende kalde vintre og midnattssol. Mye har skjedd siden da, både med skrivingen min og i livet for øvrig, men først nå kjenner jeg at drømmen begynner å bli virkelig – både den drømmen jeg hadde den natten, og drømmen om å være en utgitt forfatter. Boka ligger til forhåndsbestilling på Forlagshuset i Vestfold sin hjemmeside, coveret er klart, lanseringen er snart bare et par måneder unna. Sommeren med sine lyse døgn går fort, slik den pleier, og plutselig er tiden inne. Drømmevokteren er klar. Er du?Velkommen til min lille bloggside. Her kommer jeg til å fortelle om bokprosjekter, skriveprosesser, inspirasjonskilder, ideer, overraskelser og nyheter som angår skriveriene mine.

Ønsker du å motta påminnelse om nye blogginnlegg?

Send mail til: Ellenfossum@gmail.com