BLOGG
Formidlertrang.
Torsdag, 25.02.16.

For å få utgitt bok på forlag, skal man helst ha et velskrevet og originalt bokmanus, de rette kontaktene eller mer flaks enn fetter Anton – gjerne en blanding av alle tre. For det finnes veldig mange forfattere, og desto flere som drømmer om å bli det. Og så finnes det like mange historier som vil bli fortalt, som det er mennesker på denne planeten. Minst. En ydmyk sjel drukner lett i havet av stemmer. Slik sett, er forfatterdrømmen uoppnåelig for mange.

Er jeg en forfatter? Én ting er sikkert. Jeg er en formidler. Min fortellertrang er påtrengende – og det er en underdrivelse. Det er med god grunn at mine studier etter videregående begynte med kulturhistorie, som i stor grad tar for seg hvordan kultur og tradisjon har blitt – og blir – formidlet. At jeg jobbet som tolk etter engelskstudiene, var heller ikke helt tilfeldig. Jeg forteller de underligste ting til folk jeg nettopp har møtt, jeg kan snakke og forklare i time etter time etter time. Jeg har alltid noe å si. Det finnes ikke pinlige pauser i mitt selskap. Pinlige utsagn, garantert, men ikke pinlige pauser. Jeg er ikke god på «small talk.» Det er «big talk» som gjelder, det meste av tiden. Det blir mange diskusjoner, og jeg skyr ikke det som er vanskelig og tungt. Tvert imot.

Nå jobber jeg med å bli god på å formidle gjennom tekst. Få har et «gudgitt» skrivetalent. Dette er et felt hvor øvelse absolutt gjør mester. Jeg var en muntlig formidler først. Og kunstner. Planen var å bli tegneserieforfatter, eller kanskje illustratør. Eller kostymedesigner.  Klasseforstanderen min på ungdomsskolen påstod at jeg ville bli politiker. Selv om det kanskje lå et slags kompliment i lærerens påstand, er det ikke en rolle jeg noensinne har ønsket meg. Jeg vil gjerne forandre verden – jeg vil gjerne gjøre den til et bedre sted, om det er mulig. Ikke gjennom ildtaler og høytsvevende løfter, men ved å åpne portene til skjulte land og gamle hemmeligheter. Ved å tilby et fristed, et nytt perspektiv, en verden hvor de utroligste drømmer er virkelige – og hvor man kanskje kan finne nytt mot til å heve sin egen stemme.

 

 

 
Velkommen til min lille bloggside. Her kommer jeg til å fortelle om bokprosjekter, skriveprosesser, inspirasjonskilder, ideer, overraskelser og nyheter som angår skriveriene mine.

Ønsker du å motta påminnelse om nye blogginnlegg?

Send mail til: Ellenfossum@gmail.com